Positiivisuus on muotiblogien ominaispiirre

En oikeastaan halunnut alkuun kertoa näistä ongelmista ja tästä kaikesta. Mutta olen lopen kyllästynyt blogosfääriin, jossa bloggaajien elämä on pelkästään positiivista. Meilläkin on vaikeaa välillä. Ja useinkin jopa.*

Positiivisyys oli erityisesti tutkimuksessani haastattelemieni muotibloggaajien mielestä muotiblogien luontainen ominaispiirre. Lukijoita halutaan inspiroida positiivisilla asioilla, eivätkä valitusvirret kuulu blogiin. Positiivisuuden kääntöpuolena blogeissa on se, että kaikki negatiiviset asiat jätetään kirjoittamatta. ”Blogi-minä” onkin kaunopuheisempi ja onnellisempi versio bloggaajasta – se, jolla menee aina hyvin.

Positiivisuus asettuu mielenkiintoiseen ristiriitaan sen kanssa, että haastattelemani muotibloggaajat pitivät tärkeänä myös aitoutta. Onko blogista välittyvä kuva aito, jos bloggaaja kirjoittaa vain positiivisista asioista negatiivisten jäädessä kokonaan pois?

Bloggaajat ovatkin ratkaisseet ristiriidan siten, että se osa bloggaajaa, joka blogissa on, vastaa kuitenkin ”arki-minää”. Erityisesti haastattelemani bloggaajat pitivätkin tärkeänä sitä, että lähipiiri tunnistaa heidät blogiteksteistä. Aitous korostuu ennemminkin suhteessa ystäviin ja perheesen, eikä aitoja olla niinkään lukijoiden vuoksi.

* Sitaatti on katkelma eräästä suositusta muotiblogista viimeisen kuukauden ajalta.

One comment on “Positiivisuus on muotiblogien ominaispiirre

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *