Missä ovat miesbloggaajat?

Bloggaaminen on perinteisesti mielletty naisten harrastukseksi. Muutamia miesbloggaajia toki Suomestakin löytyy. Suomalaismiehet keskittyvät bloggaamaan pääasiassa ruoasta ja treenistä. Isyyspakkaus-blogia kirjoittava Tommi lienee yksi tunnetuimmista perheblogia-pitävistä miehistä.

Erityisesti muoti- ja lifestylebloggaaminen on pysynyt vahvasti naisten valtakuntana. Muotiblogit jatkoivat siitä, mihin perinteinen naisten iltapäiväpuhde, päiväkirjan raapustaminen jäi. Nykyiset tekstiä, kuvaa ja videota taidokkaasti yhdistelevät muotiblogit ovat tosin melko kaukana päiväkirjasta.

Muutama rohkea ja tyylitietoinen mies on kuitenkin uskaltautunut naisten areenalle. Parikymppisten nuorten miesten, Jesperin (IMJESPER) ja Jannen (naaG) blogit ovat kuin suoraa muotibloggaamisen oppikirjasta. Myös Mikon Private blend -blogi on mainio miesvahvistus lifestyle-blogien kattaukseen. Puhtaasti tyyliblogi-kategoriaa edustaa puolestaan Janin Yhden miehen tyyli.

Miesbloggaajien kohderyhmänä sekä naiset että miehet

Kuka miesbloggaajien blogeja sitten seuraa? Vahva veikkaukseni on, että suurin osa näidenkin blogien lukijoista on naisia. Toki miehetkin varmasti hakevat tyylivinkkejä ja inspiraatiota blogeista, mutta vähemistössä nämä tyylitaiturit taitavat kuitenkin olla.

Koplan ja Allerin Suuren blogitutkimuksen (2014) mukaan 80 prosenttia kaikkien blogien lukijoista on naisia. Samaisen tutkimuksen mukaan miehet seuraavat pääasiassa tekniikkaan, ajankohtaisiin aiheisiin ja politiikkaan liittyviä blogeja. Muoti ei siis ole suomalaisten miesten mielessä, mutta oliko se kenellekään yllätys?

02 comments on “Missä ovat miesbloggaajat?

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *