Some-vaikuttajia mukana kevään eduskuntavaaleissa

Some-vaikuttajat ulottavat vaikutusvaltaansa myös politiikkaan. Kevään eduskuntavaaleissa nähdään ainakin yksi sosiaalisesta mediasta kannuksensa lunastanut ehdokas.

Kemikaalicocktail-blogistaan tuttu kirjailija-toimittaja Noora Shingler on asettunut eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingin vihreiden riveissä. Shingleriä kannattaa toinen some-vaikuttaja, Virpi Mikkonen (@vanelja).

Lisäksi ainakin lifestyle-vaikuttaja Sara Vanninen (Tickle Your Fancy) on lähtenyt mukaan rohkeampaa ilmastopolitiikkaa ajavaan Korvaamaton-kampanjaan, jonka tavoitteena on muistuttaa poliitikkoja siitä, mikä on meille suomalaisille korvaamatonta.

Vaikuttajien seuraajat näyttävät ottaneen poliittisen ulostulon hyvin vastaan. Vaikuttajan seuraajajoukko koostuukin pääasiassa samat arvot jakavista ihmisistä. Äänestäjiä omien somekanavien kautta löytänee siis melko helposti. Tulossa on varsin kiinnostava vaalikevät myös tästä näkökulmasta!

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *