Somevaikuttajan saamat tavarat verotettavaa tuloa

‪Verottaja on linjannut jo vuonna 2014, että somevaikuttajan saamat tavarat ja palvelut ovat verotettavaa tuloa. Kaikki alalla eivät tiedä (tai halua tietää) tätä vieläkään ja usein suurtakin rahallista arvoa vastaavat saamiset jäävät ilmoittamatta.

Suosittu tubettaja Sita Salminen kertoo Ylen jutussa oman näkemyksensä: ”Tuntuu, että aika harva niitä ilmoittaa. Tai tietää, että ne voisivat olla jotain, mistä pitäisi ilmoittaa.

Vuoden alussa perustettu Verottajan tulorekisteri takaa kuitenkin jatkossa tiukemman valvonnan. Nykyisin etuuksien antajien täytyy nimittäin ilmoittaa antamansa veronalaiset ansiotulot Verohallinnolle. Ilmoitusten perusteella tulot kohdistetaan esimerkiksi somevaikuttajille.

Mikäli tuloja ei ole kirjattu veroilmoitukseen, verottaja ottaa yhteyttä. Tiedossa on siis veronkorotuksia vaikuttajille. Tämä tarkoittaa myös sitä, ettei kaikkia tuotelahjoja kannata ottaa vastaan, sillä vaikuttaja joutuu maksumieheksi. Myös Salminen toteaa Ylen jutussa, ettei ota kaikkea tarjottua tavaraa vastaan.

Lue täältä, miten saadut tuotteet ja palvelut tulee merkitä vaikuttajan julkaisuissa. Lue myös lukijakysymyksiä saatujen tuotteiden merkitsemiseen liittyen täältä.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *